fbpx

Steven de Haan – Spellenhuis

Luister
Bij Steven de Haan Thuis
Uw gastheer
Dries de Gelder

Ik heb een enorme passie voor eCommerce. Ik volg zelf al jaren allerlei podcasts op het gebied van online marketing, eCommerce en SEO. Nu deel ik graag al deze kennis met jullie.

Eens moest de eerste keer zijn. Daarom gaat Dries in gesprek bij zijn goede vriend Steven de Haan. Dries & Steven kennen elkaar al ruim 20 jaar. Steven is mede oprichter van het Spellenhuis.

Omdat dit voor Dries de eerste keer is dat hij een podcast opneemt heeft hij er voor gekozen om dit met een vriend te doen. Waarbij alle apparatuur getest kon worden.

Spellenhuis

Steven de Haan en Patrick ten Hoorn zijn de oprichters van het Spellenhuis. In 2002 besloten zij samen een winkel in bordspellen te beginnen in Den Haag. In 2007 kwam er een 2e winkel bij in Haarlem.

Inmiddels is het Spellenhuis in Haarlem weer verhuist. Niet heel ver. Want 2 deuren verder opende zij een nieuwe winkel met een café erbij. The Boardroom heet dit gedeelte. Hier kan je tegen een kleine vergoeding een spelletje spelen en ondertussen genieten van een drankje.

Bekijk de hele podcast op YouTube

Shownotes Podcast – Steven de Haan – Spellenhuis

Steven de Haan Linkedin– Mede oprichter/eigenaar van het Spellenhuis en the Boardroom. Steven is verantwoordelijk voor de winkel in Den Haag, de webwinkel, en weet echt alles van spelletjes.
Patrick ten Hoorn – Mede oprichter/eigenaar van het Spellenhuis en de BoardRoom – Patrick is verantwoordelijk voor de winkel in Haarlem, is het financiële brein, en weet heel veel van spelletjes.
Spellenhuis Den Haag – Nu nog in de Zoutmanstraat. Maar bij livegang van deze Podcast hebben zij een nieuwe schitterende winkel van 3 verdiepingen in de Torenstraat inclusief the Boardroom.
Spellenhuis Haarlem – Kruisweg 60-62 – inclusief the Boardroom
Spellenhuis.nl – Een online bordspellen winkel.
the Boardroom – Een cafe waar men onder het genot van een drankje een spelletje kan. Hier zijn wekelijks toernooien van oa: Pokemon, Yu-Gi-Oh en Magic. Straks ook in Den Haag.
Magento – Huidig CMS systeem voor de webwinkel. Versie 1.9.4
Mailchimp – Voor emailmarketing
DHL – Voor verzenden van Pakketjes
MplusKASSA – Kassasysteem-voorraadsysteem (Geschikt voor horeca en winkel)
Byte – Hosting Provider

Tips van Steven

  • Gebruik Lightspeed of Shopify als je zelf niet kunt programmeren
  • Koppel producten – Zorg voor bundels. Dit maakt het niet alleen makkelijker voor de bezoeker maar zorgt ook voor een hogere omzet
  • Wees blij met klagende klanten. Los hun problemen op en ze worden ambassadeurs
  • Geen aanbiedingen tijdens de feestdagen. Extra omzet en extra winst. Waarom zou je dit verpesten door aanbiedingen.
  • Zorg voor voldoende voorrad in de Decembermaanden
  • Extra personeel in de feestmaanden. Zorg dat je op tijd alles kan leveren.

Bedankt Steven voor deze openhartige podcast

Ik (Dries de Gelder) vond het best spannend om zo’n eerste podcast op te nemen. Steven stond hier voor open om hem als proefkonijn te gebruiken.

We probeerde de opname in 1 keer te doen en dat is gelukt. Best een prestatie als je dit voor de eerste keer doet. Extra uitdagingen waren er zeker bij.
Katten 🐈 die aan de deur zaten te krabben en vuurwerk 🎆 dat voor de deur 🚪werd afgestoken.

Wil je meer dan alleen naar een podcast luisteren 👂 ? Je kan ook kan de hele opname ook bekijken op YouTube.

Volgende Podcast

Cedric Muchall van KeyToe. Ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal waarom zijn personeel hun eigen salaris bepaald onbeperkt aantal vrije dagen heeft.

Jouw mening telt

2 berichten

Meer van deze show

eCommerce Cafe

Subscribe

Aflevering 1